Днес е никулден и съм решил да напиша статия за това как да приготвим риба за този ден и изобщо.Рецептата не може да се намери в интернет,защото е семейна.
Сьомга със сос от каперси
Продукти:
- 2 котлета от сьомга (400 г.)
- 1 стрък праз
- 1 в. ч. бяло вино
- 1/2 ч. ч. течна сметана
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. зехтин
- 20 г. краве масло
- 1 с. л. каперси
- 2 стръка копър
- 1 кубче пилешки бульон
- сол и черен пипер за вкус
Приготвяне:
- 1.Котлетите се осоляват,намазват се с олио и лимонов сок и се пекат на грил тиган или на скара 6-8 минути от всяка страна.
- 2.Бялата част на праза се нарязва на много ситно и се запържва в сгорещения зехтин и маслото за около минута и половина.Прибавят се каперсите и след 30 сек. се налива виното.Слага се кубчето бульон и огънят се усилва,за да се изпари виното.
- 3.Когато сосът е почти готов,се добавя течна сметана и се оставя да кипне.Подправя се с малко черен пипер и ситно нарязания копър.Веднага след като се опече сьомгата се залива със соса и се поднася.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар