Датската ябълкова торта (Æblekage) всъщност не е торта, а традиционен датски десерт, състоящ се от слоеве задушени ябълки, карамелизирани овесени ядки и сметана.
- 3 с. л. Гранулирана захар
- 2 с. л. Ванилова захар
- 50 г Масло
- 200 г Овесени ядки
- 125 г Захар
- 300 мл Разбита сметана
1 .Обелете, нарежете и сварете ябълките докато омекнат.
2. Изцедете водата и прибавете 3 с.л. захар и ванилова захар. Разбъркайте и оставете да изстине.
3. В голям тиган разтопете маслото на слаб огън, след което добавете 125 г захар, като разбърквате с дървена лъжица.
4. След като захарта се превърне в карамел с масло, добавете овесените ядки, докато станат златисти. Оставете да изстине.
5. Накрая разбийте сметана и поставете половината ябълкова смес в купа, последвана от половината препечени овесени ядки, след това повторете и завършете със сметаната.
- 3 с. л. Гранулирана захар
- 2 с. л. Ванилова захар
- 50 г Масло
- 200 г Овесени ядки
- 125 г Захар
- 300 мл Разбита сметана
1 .Обелете, нарежете и сварете ябълките докато омекнат.
2. Изцедете водата и прибавете 3 с.л. захар и ванилова захар. Разбъркайте и оставете да изстине.
3. В голям тиган разтопете маслото на слаб огън, след което добавете 125 г захар, като разбърквате с дървена лъжица.
4. След като захарта се превърне в карамел с масло, добавете овесените ядки, докато станат златисти. Оставете да изстине.
5. Накрая разбийте сметана и поставете половината ябълкова смес в купа, последвана от половината препечени овесени ядки, след това повторете и завършете със сметаната.
Коментари
Публикуване на коментар