Кой не харесва баницата? Тази рецепта е една от най-добрите и от най-вкусните. Ето как се прави.
Банца от mamagotvi.com
Продукти:
- 1 пакет тънки кори
- (500 гр)
- 6 яйца
- 300 гр сирене
- 1 ч.л захар
- 500 мл прясно мляко
- 80 мл олио
- 50 грама краве масло
Начин за приготвяне:
- 3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко.
- Намазняваме с олио добре тавата, включително страните й.
- Върху всяка кора разпръскваме натрошено сирене (с големина колкото орех да речем), няколко капки олио, и малко от разбитото яйце (около 1 с.л ).
- Листът набръчкваме под формата на хармоника (с широчина около 4 см) и нареждаме. По този начин процедираме с всички листи, като подреждаме от външния към вътрешния край на тавата.
- Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта. Със сместа поливаме баницата, нарязваме на малки парченца маслото и го поръсваме отгоре.
- Печем във фурната до зластисто. (зависи от фурната, но приблизително около 50 минути на 190-200 градуса).
- Ако желаем да не е с твърда коричка, а да омекне добре, след като я изпечем я завиваме с кърпа.
Коментари
Публикуване на коментар