Най-вкусната рецепта за баница

 Кой не харесва баницата? Тази рецепта е една от най-добрите и от най-вкусните. Ето как се прави.

Банца от mamagotvi.com


Продукти:

  • 1 пакет тънки кори
  • (500 гр)
  • 6 яйца
  • 300 гр сирене
  • 1 ч.л захар
  • 500 мл прясно мляко
  • 80 мл олио
  • 50 грама краве масло

Начин за приготвяне:

  1. 3 от яйцата разбиваме добре със 100 мл прясно мляко.
  2. Намазняваме с олио добре тавата, включително страните й.
  3. Върху всяка кора разпръскваме натрошено сирене (с големина колкото орех да речем), няколко капки олио, и малко от разбитото яйце (около 1 с.л ).
  4. Листът набръчкваме под формата на хармоника (с широчина около 4 см) и нареждаме. По този начин процедираме с всички листи, като подреждаме от външния към вътрешния край на тавата.
  5. Разбиваме останалите три яйца с прясното мляко и захарта. Със сместа поливаме баницата, нарязваме на малки парченца маслото и го поръсваме отгоре.
  6. Печем във фурната до зластисто. (зависи от фурната, но приблизително около 50 минути на 190-200 градуса).
  7. Ако желаем да не е с твърда коричка, а да омекне добре, след като я изпечем я завиваме с кърпа.

Коментари